Moduri prin care protejezi hainele de scamosare

Moduri prin care protejezi hainele de scamosare

Hainele scamosate au un aspect tare neplacut. Mai ales cand vine vorba de pulovere, acestea se pot deteriora si scamosa foarte usor, iar felul in care arata nu este pe placul nimanui. Nu de multe ori am renuntat sa mai port anumite lucruri din cauza acestui lucru. E pacat sa renunti la haine dupa un timp atat de scurt.

Mai jos iti propunem cateva sfaturi prin care poti sa iti protejezi hainele de scamosare:

Motivul: frecarea

Sa incepem cu inceputul, sa cunoastem motivul din spatele acestui fenomen, si anume, frecarea la care sunt supuse hainele (atat la purtare, cat si la spalare). Acum ca stim cine este inamicul, putem sa trecem la planul de bataie!

Fii atenta la material

Atunci cand vrei sa cumperi ceva, fii atenta la tipul de material din care este facut. Materialele sintetice sunt mult mai predispuse la scamosare, in timp ce cele naturale, precum lana sau bumbacul au o viata mai lunga. In plus, ai grija si la tipul de tesatura, cu cat este mai “aerisita”, cu atat este mai predispusa la scamosare, de aceea puloverele cu ochiuri mari se scamoseaza mult mai repede decat o pereche de pantaloni.
Foloseste lama de ras

Un truc simplu si extrem de popular pentru indepartarea scamelor de pe haine este folosirea unei lame de ras. Poti sa “epilezi” hainele din cand in cand si vor avea din nou un aspect nou si proaspat. Un alt mod prin care poti indeparta scamele de pe haine este cu ajutorul scotch-ului.

Produse speciale

Foloseste produse speciale pentru ingrijirea hainelor tale: balsam, produse destinate hainelor din lana/puloverelor/tricotajelor. Acestea au rolul de a netezii fibrele si de a reduce efectul de frecare din masina de spalat sau uscator, iar mai putina frecare inseamna mai putina scamosare.

Sfaturi bonus

Ca sfaturi in plus pe care le poti utiliza la fiecare spalare ar mai fi: sa speli hainele pe dos, sa folosesti un detergent lichid, sa le eviti pe cele pudra si sa verifici mereu eticheta cu instrunctiuni de spalare si ingrijire.