5 sfaturi ce protejeaza hainele de decolorare

5 sfaturi ce protejeaza hainele de decolorare

 

In timp, spalat dupa spalat, hainele isi pot pierde din stralucirea culorilor, iar asta le face sa para vechi, uzate si mohorate. Astazi iti prezentam cinci sfaturi prin care poti sa pastrezi mereu culoarea vie si stralucitoare:

 

1. Verifica eticheta

Eticheta cu instructiuni de spalare si ingrijire iti arata exact cum trebuie sa ai grija de hainele tale, cum sa le speli, la ce program, cum sa le calci, daca e permisa folosirea uscatorului, clorului s.a.m.d. Verifica intotdeauna pe eticheta temperatura apei indicata, ciclul masinii de spalat (viteza de rotatie), daca se spala la masina sau doar de mana si alte detalii importante menite sa prelungeasca viata hainelor tale.

2. Foloseste un program delicat

Chiar daca hainele tale colorate nu sunt incadrate la categoria delicate, e indicat sa folosesti acest program atunci cand vrei sa protejezi culorile. De regula aceste programe au o viteza de rotatie mai mica decat cele normale, iar pe termen lung ajuta la stoparea procesului de deterioare a hainelor tale.

3. Intoarce hainele pe dos

Cand speli hainele intoarse pe dos, toata agitatia la care sunt supuse in masina de spalat este aplicata pe aceasta parte a lor, iar asta ajuta pe termen lung si la pastrarea culorii.

4. Foloseste produse speciale de ingrijire

Foloseste balsam de rufe sau produse menite sa pastreze culorile vii in timp, acestea ajuta la protejarea fibrelor, reduc deterioarea, prelungesc viata hainelor si a culorilor, pastrand un aspect nou si ingrijit.

5. Spala hainele in apa rece

Chiar daca pe eticheta nu este mentionat acest lucru, poti sa prelungesti culoarea hainelor atunci cand alegi sa le speli in apa rece. Apa calda predispune fibrele la eliberarea culorii.