Cum elimini mirosurile neplacute din hainele tale

Cum elimini mirosurile neplacute din hainele tale

 

Cateodata, chiar si dupa spalare, hainele inca pastreaza un miros urat sau mai mult, chiar daca initial au un miros frumos, in timp, pe masura ce stau in dulap, incep sa capete un miros neplacut. Astazi ti-am pregatit o lista de sfaturi prin care poti tine la distanta mirosurile nedorite din hainele proaspat spalate:

 

1. Nu lasa hainele murdare sa astepte prea mult

Hainele murdare se pot transforma in haine si mai murdare si mai “mirositoare” pe masura ce trece timpul, mai ales cand sunt depozitate la gramada in cosul de rufe sau in masina de spalat (locurile ingramadite, intunecate sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor). Ai grija sa nu le stochezi prea mult timp si sa le speli la timp, iar daca acest lucru nu este posibil, incearca sa le aerisesti sau sa le pastrezi in locuri luminoase, in care circula cat de cat aerul.

2. Trateaza inainte de spalare hainele foarte murdare

Hainele foarte mudare, patate si cu un miros neplacut au nevoie de putina ingrijire inainte de spalare. Le poti lasa la inmuiat in apa cu detergent inainte de a le introduce in masina de spalat.

3. Foloseste parfumul de rufe

Adauga tot timpul la ciclul de spalare si parfumul concentrat de rufe Intensse. Acesta e menit sa ofere un miros placut si de durata hainelor tale, patrunde in adancimea fibrelor, are un continut ridicat de parfum si pastreaza un miros fantastic timp indelungat (pana la 3-4 luni).

4. Usuca hainele imediat dupa spalare

Hainele proaspat spalate, dar inca umede se pot transforma foarte rapid in haine urat mirositoare, asa ca nu lasa hainele in masina de spalat prea mult timp si incearca sa le usuci imediat dupa spalare. In plus, ai grija ca ele sa fie perfect uscate inainte sa le pui in dulap, daca inca sunt jilave exista sanse destul de mari se prinda miros in timp.